Gluten är en grupp proteiner som finns i vete, råg och korn. Vissa är allergiska mot gluten och kan till exempel inte äta någonting som innehåller vetemjöl. Jag är inte glutenintolerant, men mitt blodsocker tål inte mjöl. Inte någon form av mjöl gjort på sädesslag. Har inte provat glutenfritt mjöl, men eftersom gluten är proteiner och inte kolhydrater så kan jag tänka mig att det inte gör någon skillnad för mitt blodsocker. Jag tror att lösningen är att skippa mjöl helt för min del.
Läste på en LCHF-blogg om en tjej som gjorde eget nöt- och frömjöl genom om blanda nötter respektive frön och krossa dessa i en matberedare. Dock har jag ingen mixer så fram tills jag införskaffar detta får jag skippa mjöl. Men iom att jag inte äter mjöl får jag lite problem vid mellanmålet på jobbet eftersom Sodexo inte serverar bröd utan mjöl och om de inte serverar bröd serverar de något med socker, så antingen får jag ha med mig frukt eller lite av mitt eget mjölfria bröd :)
Nu ska jag och min älskling gå ut och plocka bär med våra lånade bärplockare!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar